Danish Room og nostalgi

IMG_6176IMG_6177


Jeg er simpelthen nødt til lige at dele det her med jer. Inden jeg tog til HK havde jeg læst lidt om at der var det her sted der hed “Danish Room” her i Hong Kong. Som skulle være et møde punkt for alle danskerer her. Jeg besluttende mig for at tage derover på Morten aften. Jeg tror aldrig jeg har glædet mig så meget til noget dansk mad! Jeg havde helt sommerfugle i maven da jeg skulle derovre, fordi det ku jo lige så godt være det kun var mormor og morfar på 70 der kom, og jeg så måske var lidt malplaceret. Men det var fuldstændig ligemeget, det er en oplevelse i sig selv! – jeg var simpelthen så spændt, kunne mærke jeg virkelig havde behov for at få lidt af det danske. Selvom der kun var gået i måned. Jeg tog metroen og kom ud et sted der hed Lai King. Her lå en meget gammel bygning. Helt nedslidt og alle etagerne var helt mørke. Men hele vejen op, kunne man dufte hjemmelavet dansk mad. De sekunder op af trapperne røg man helt i barndommen! Det var den dejligste og hyggeligste duft. Det viser sig, at det er et ungt par som står for Danish Room. Fyren flyttede til Hong Kong som 19 årig, med sin kæreste. De arbejder begge for den danske kirke. Vi blev omkring 30 danskere der sad samlet om et klassisk julebord, med de lækreste brunkartofler, dansk rødkål og lækker and, med rødvin til. Det kunne bare ikke have været bedre. Jeg sad og tømte skålene for ALT!!! diskret..troede jeg… for jeg fik den her sms to dage efter “var det ikke dig der tømte samtlige fade og skåle for mad i mandags?” super, så jeg gjorde i hvert fald et slags indtryk? Han kunne lige så godt have skrevet efterfølgende “hvis det var dig. Vil jeg i hvert fald ikke inviterer dig ud på middag, men måske bare drikke en øl” 

En mega mærkelig følelse at træde ind i et rum og føle det er en selv der kommer med eventyret foran sig. Men så går det op for en, af faktisk alle de 29 andre mennesker lever midt i et vildt fantastisk eventyr.  Det var så inspirerende at sidde og snakke med alle de her mennesker. Pludselig så følte man sig lille igen, som man nu kan gøre i HK . Jeg troede det ville være mig der var på et stort eventyr, og det er jeg selvfølelig også….jeg er på mit eventyr! Men det var helt vildt og sidde med så mange mennesker der levede et hverdags liv her.  Jeg hørte om deres forskellige måder at leve livet på, der virkelig gør man lige får et mind-kick. Der var en familie der havde boet i så mange lande og nu var de her, men de vidste at de skulle til Indien lige om lidt og bo et par år. Derefter var det ellers bare videre på eventyr. En meget ung fyr var pilot. Han nød livet og følte overskud nok til at studere jura ved siden af. Havde ikke planer foran sig, men tog en dag af gangen. Man skal passe på med at sætte sig selv i en boks, eller andre. Eller tænke hvilken en vej man mener er den rigtige. Fordi det er jo ikke sådan det er. Alle de her mennesker levede deres liv på 29 forskellige måder og det var så fantastisk at få lov at hører alle deres måder at leve livet på.  Der må jeg sige danskerne kan et eller andet med sammenhold. I de 3 timer vi var samlet, blev vi nærmest alle til en lille familie. Det var totalt betryggende, og virkelig hyggeligt.
Jeg må nok indrømme jeg gik derfra med en følelse af at være en meget stolt dansker ! flag

Om lørdagen holdte Danish Room julebazar. Vi var 90 frivillige danskere der arbejde med om lørdagen. Der blev bla. solgt hjemmebag, dansk smørrebrød og dansk øl. Helt igennem super fedt arrangement! (-: Jeg var dog bare en smule træt efter min fredag. Om fredagen havde jeg mødtes med en ven af familien, som var i HK og arbejde et par dage. Vi mødtes på det super lækre Intercontinentel hotel. Han havde en pose med fra min mor, som var med en masse små indpakkede gaver. Totalt hyggeligt! Irmas lækre pepper nødder, dansk slik, og et sjovt brev fra min lillebror!  Lige hvad jeg trængte til.  Vi sad i loungen, og der blev bestilt en flaske hvidvin, og det kunne jeg hurtig mærke eftersom jeg sjældent drikker og ikke kan huske hvornår jeg sidst har været fuld. Så kom vi til spisningen og sødeste Tommy spørger hvad jeg vil drikke, og jeg siger helt stille ” et glas danskvand” og der kunne jeg bare se jeg var kedelig, så ændrer det hurtig og siger ” eller et GLAS vin kunne man godt” – med det samme bestiller Tommy en FLASKE rødvin. De første der kom og de sidste der gik. Så satte vi os op i loungen igen med den vildeste udsigt ud over HK island, til det dejligste musik og lækre Gin&tonic! Det var der det gik op for mig at min første gang jeg igen er fuld efter lang tid, er med en 63 årig mand. Kæmpe fornøjelse! 😀 Da klokken var omkring 02, spørger Tommy om vi ikke skal tage i byen. Det eneste jeg tænkte på var jeg jo dårligt nok kunne rejse mig fra den alt for store lounge stol. Det var en helt igennem hyggelig aften. Vi endte ikke i byen, da det stille og rolig gik op for os begge, at vi nok sad bedst i de alt for store lounge stole.
IMG_6179IMG_6135IMG_6180
De to første billeder med den smukke udsigt er her hvor jeg bor. Stedet hedder Cyperport, og er her de fleste engelske familier bor (: 

Nu er det blevet d. 3 december!  Min ynglings måned. Det er blevet den tid på året hvor vi ser snelandskaber i butiksvinduerne, og smukke julelys og grandekorationer svæver over gaderne(jeg ved dog ikke hvor længe HK’s julekugler svæver med den absurte XXXXL størrelse!!), bagerforretningerne dufter af pebernødder(her dufter peppernødderne bare fra min skuffe på kontoret hihi) og de utallige julekataloger stopper postkassen til (her bliver min mailboks bliver invaderet). December måned er lige for døren, og med julemåneden kommer også julemusikken, som buldrer ud af mine hørertelefoner fra Radiosoft! Den radiokanal skaber ligesom en adgang til fortiden. Mens jeg sidder her og arbejder kører alle afsnittende af Krummernes jul, Børderne Mortens Jul, Pyrus i baggruden. Julens nostalgi handler for nogle af os om at opleve fortiden i nutiden, det er en umulig længsel, fordi vi jo ikke kan rejse tilbage i tiden og nøjes i stedet med at genskabe så godt som muligt fortiden i den tid vi har nu. Jeg har i hvert fald en forestilling om fortidens jul var smukkere, bedre, og mere ægte end nutidens jul. Spiller vores alder måske også en rolle på nogen punkter? Jeg kan huske sidste år da jeg prøvede at kører mig selv helt vildt op fordi jeg ville have en der glemte følelse i kroppen til når det blev juleaften. Men det var som om det var ret umuligt. Alligvel i år prøver jeg ihærdigt at fremprovokerer julestemningen!  Jeg husker december måned i skolen som ret sjov? man havde i hvert fald nissevenner. Som betød hver elev havde en i klassen de skulle overraske med små gaver i løbet af december, og lige inden vi fik ferie så skulle man se om man kunne gætte sin nisseven. Det tænkte jeg da, at jeg lige ville prøve på arbejdet i dag. Så da alle gik til frokost tog jeg små kopper og puttede peppernødder i, som jeg havde fået sendt fra Danmark. Jeg skrev en lille note på koppen og følte mig totalt som en nisseven i folkeskolen. Jeg satte mig og kiggede meget uskyldigt ned i min computer,  pludselig råber tre hongkongnesere ” Sofi, it taste like fuc**ing Niner(som betød ginger)???”   jeg regner ikke strækt med at få en nissegave igen:-) Tilgengæld så var der to andre “gamle” nisser der havde sendt en nissegave til mig. Nemlig Mormor og Moffe!  Ih, det er simpelthen så hyggeligt og hvor er jeg dog bare heldig. I min familie når man bliver født, har min mormor altid som det første givet os en speciel bamse, som hedder “Nunni”. I denne julekasse var der en mini Nunni til mig!! Som kunne følge mig på min rejse. Helt rørt af glæde! (ordet nostalgi dukker op igen!)
IMG_6262 Processed with VSCOcam with f2 preset
Glædelig jul ♥

3 thoughts on “Danish Room og nostalgi

 1. Hvor er det hyggeligt at læse! Sidder her med min lille vuffi på låret og ser julefilm, og kan slet ikke forestille mig, hvordan det må være at være så langt væk fra Danmark nu når det er december – om du overhovedet har den “rigtige” julefølelse selvom butikkerne i HK sikkert prøver at skabe den rigtige stemning :-))

  Liked by 1 person

  1. Sødeste Anna ❤️ hvor er det bare hyggeligt med sådan en feedback! Der er nemlig så fint pyntet op! 🙂 men det kan sku stadig ikke hamle op med indre by’s hyggeligste oppyntning ! ❄️⛄️
   Kys vuf fra mig!

   Like

 2. Kære skat, så dejligt at læse din historie, kan lige forestille mig hvordan du har det, for ja, jeg ved jo at du elsker juletiden. Det er godt de finder de små glæder og du har helt ret det sted man kommer fra og føler sig hjemme i, bliver så meget tydeligere når man er ude. Det gør jo også du vi bedre forstå de mennesker der er nød til at bo i et andet land pga krig eller andet de ikke selv har valgt.
  Det glæder mig at du har din lille Nuni, nu 🙂 mormor er sød og betænksom. Nyd det og vi glæder os og tæller dagene til vi skal ud til dig.
  Stort knus mor

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s