Man føler sig så lille!

Udsigten fra mit nye kontor

Wow.. tiden gik pludselig hurtigt og der skete meget på kort tid. Hele hjemmeside projektet endte heldigvis godt! Jeg har dog kastet mig over nogle andre projektor siden 🙂 Jeg har været med til nogle forskellige møder og jeg bliver simpelthen nødt til at sige  hold kæft hvor er det afslappende at holde møder i HK 😀  de sidder jo bare og drikker af pap glas i et fuldstændig oplyst lokale så du er sikker på at være blindet når du går ud derfra! Det er jo så underligt .. uanset hvor vigtig en kunde det er, så snupper du bare pap klasset i hånden! Når men min søde moffe skulle tilbage til Danmark igen og vi fik selvfølgelig leget turister inden han tog hjem igen. Vi tog ud på en fantastisk ø, der hedder Cheung Chau. (færge turen var også noget for sig selv – her sad jeg og lavede grimasser til en lille sød skævøjede dreng der sad foran mig. Pludselig stod den lille prut foran mig og rakte sine arme i vejret for at jeg skulle løfte ham op. Og her sad han så, i en times tid hvor han med det samme bare lagde sig ind til mit bryst. Det kunne godt være man alligevel kunne falde for et lille hongkongneser barn (-: DOG skal det lige siges at det er umuligt at se hvor gamle de er i det her land, så det kunne jo også have været en 70årig som pludselig lå på mit bryst????

IMG_5610IMG_5613
Men ude på denne smukke ø var det eneste transportmiddel cykler. Det er ufatteligt sjovt at se en masse små kinessere cykle rundt på en ø, hvor samtlige af dem har støttehjul på. Plus det er jo ikke nyere cykler, det er alle sammen nogle gamle nogle af slagsen (og de alle er i børnestørrelse ca. til 7-8 år) Det eneste der kunne kører var 3 elbiler (brandbil, politibil, ambulance) Men de var så små at jeg kan umuligt forestille mig der kunne være en ekstra person i den lille el-bil udover dem.. meeeen de kan en masse tricks her så hvem ved ! Inde i byen, stod der en masse til en begravelse. De har en sjov tradition at efter døden, når de skal brændes, så kan familierne købe en masse ting i pap (chanel sko, biler, huse, både osv som i kan se på billederne.) som der så bliver puttet med ind i ovnen når de bliver brændt. Så får de ligesom tingene med sig når de dør. Det synes jeg er en ret fin tradition.

billedeUde på denne her ø, lå der det smukkeste sted gemt bag bjergene! vejen dertil var også og en oplevelse i sig selv – klart det hele værd! Der skal jeg forbi igen!

Jeg har oplevet en blind på gaden hernede. HOLD NU OP! så er man eddermamme sej, hvis man overlever så længe som han havde gjort uden sådan en fører pind! Bilerne kører jo fuldstændig som det passer dem, og alle mennesker går fuldstændig som det passer dem. Der var jeg ret overvældet. Jeg har også set flere på gaden ligge og tigge, men jeg har mine holdninger og meninger på mange af de punkter så jeg stod og var på vej over gaden og kiggede uden at give penge – men rundt om mig vader 20 mennesker nærmest i løb hen for at give denne her stakkel penge! Han smugekigger så lige op på mig og sender et lidt flabet smil – men ja hvad fanden .. den havde jeg nok fortjent ! Det er jo ikke det samme som hjemme i Danmark.
IMG_5639IMG_5637
Alle de markeder de har her. Jeg kan slet ikke følge med, men det er virkelig en oplevelse at tage ud på dem! Udover nat marked hvor du køber alt muligt sjovt crab, så kunne du også gå på fuglemarked hvor de sødeste små ældre kinesser mænd står med deres meget lille specielle fugl. Du kunne også selv købe fugle af alle mulige slags. Det var en sand fornøjelse at se! i den forlængelse er der et blomstermarked og grønsagsmarked – det er dog bare så ucharmerende at HVER ENESTE sidder og piller godt og grundigt næse, mums den bussemand vil jeg altså ikke have med hjem i mit køleskab!  Der er selvfølgelig supermarkeder hvor du kan købe frugt der er pakket ind men så ved du så heller ikke om personen der har pakket det også har pakket lidt ekstra til dig 😉
Jeg havde lige to dage hvor min mave ikke ville have mere kinesser mad, men gerne ville op igen. Så nu er jeg lige blevet lidt skræmt. Her finder man så ud af at MacD hernede for to personer de største menu’er der er med ekstra tilbehør kun koster 40 HKD !!! Det betyder jeg spiser for nærmest 4 mennesker for 28 kr! Det kan utrolig hurtig blive farligt, og tyde på jeg skal trille hjem til Danmark!  Nu hvor vi er ved priser så er det super dejligt at kunne tage en bus hele vejen hjem fra arbejde for 4 kr ! eller tage sporvognen igennem byen og tilbage igen for 1.5 kr 😀
Udsigten fra lejligheden
Når men min søde chef jeg har fået her i HK har en lejlighed jeg skulle flytte ind i her i Koowloon. Men inden jeg nåede at flytte ind i den, havde jeg fået en masse mænd som nabo’er ! Så han mente det var bedst jeg boede hos ham. Han bor på Hong Kong Island siden, så jeg flyttede over på modsatte side af Koowloon. Jeg kører nogle gange med ham hjem efter arbejde og tænker hver gang “ det må se så underligt ud når der stiger en meget ung hvid pige ind i de nyeste biler med en gammel skråøjede hele tiden” 🙂 Han bor sammen med sin kone og har en datter på 11, og heldigvis en lille vuffer. Jeg troede jeg kom til det her land og snakkede okay engelsk, men her mødte jeg så hans 11 årig datter, som snakkede så perfekt engelsk at jeg nærmest ikke kunne følge med og blev helt pinlig.  Første dag jeg kommer hjem i deres meget store lejlighed, står en sød filippiner pige klar og tager imod mig. Hun laver simpelthen mad til mig når jeg har lyst ! Når jeg er kommet sent hjem fra arbejde,  har hun stået ude i køkkenet med mad klar til mig. Hun er simpelthen så sød! Jeg gættede på at hun var 29, men hun var så i fyrrende! Hun lever et helt anderledes liv. Den eneste dag alle “helpers” som de kalder dem, har fri er om søndagen. Her mødes de og sidder og spiser mad på gangbrorerne, eller i parkerne. Hun fortalte mig at hvis det var en god søndag kunne det være de kunne snige sig i biografen. Så er det der man får helt dårlig samvigttighed, over at man tager i biografen og bruger sit guldkort 4 gange om ugen! …….Det er enormt spændene at hører om hendes liv og hendes tilgang til livet!  Jeg er sikker på jeg nok skal blive glad for at bo her:)!
I går da jeg skulle på arbejde, havde jeg bestemt mig for lige at købe en kjole fordi jeg synes jeg måske lige skulle opgradere mig på arbejdet. Den tager jeg så på om morgen og går ned til bussen. Lige den dag har det så åbenbart valgt at være meget blæsende, og vores søde filippiner sagde om morgen ” Sofia, it’s windy today” – JA TAK! det var da nærmest orkan! Skolen bussen kommer forbi og 20 søde børn laver glædeligt tumbs up da man ser mit undertøj og kjolen halvt op over hovedet. Okay det var da meget sjovt…. ! Knapt så sjovt når man kommer ind til byen, og samtlige hongkongneser får en rigtig sjov start på deres arbejds dag eftersom jeg umuligt kan holde den kjole nede over numsen! 😀 vores modebevidste receptionist på arbejdet mente jeg skulle gå ned og købe mig nogle bukser til at have inden under? der må jeg så lige sige ellers tak.
Jeg har frokost nu, så jeg vil hoppe ned og købe mig en Subway sanwitch! (dem bliver man virkelig glade for i det her land 🙂 ) Håber i alle nyder det smukke danske efterår derhjemme 😀

2 thoughts on “Man føler sig så lille!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s