Første arbejdsdag

974393_10152382273101361_1317598982_n

Sidder med et smil på imens jeg skiver det her, fordi jeg slet ikke ved hvad de resterende dage kan finde på at bringe efter dagen i dag 🙂

I går tog min morfar og jeg over til min nye arbejdsplads Camke Development ltd. Vi skulle hilse på Alex, min morfars samarbejdspartner som er min nye chef. Vi kommer ind i det der ligner et indkøbscenter, og på 3 sal er der en masse elevatorer. Disse fører op til utallige kontorer! Det ligner mest af alt en absurt travl dag på hovedbangegården bare i Hong Kong ( det var måske en rigtig dårlig sammenligning ) man bliver helt forvirret og prøver at forstå hvor alle de mennesker skal hen?? 6 elevatorer og de fører alle til forskellige steder. Vi tager elevatoren op og kommer ud til en masse små kontorer. Det ligner mest af alt en masse små showrooms på messer, det er meget upersonligt. Vi kommer ned forenden af gangen, og alle døre har en masse koder. Jeg havde nok ikke nogen forventniger, men jeg havde ingen ide om det var på denne måde de arbejdede. Min kommende chef sad i et meget lille lokale, kun med gamle møbler og smilede med sine søde skæve øjne. Vi blev introduceret til hinanden. Min morfar roste mig til skyerne, fortalte alt hvad der var af fortælle og nævnte så -> “ she is sooooo good at fotography, and computers” Alex lyste op, og sagde at han havde lige en opgave til mig jeg kunne begynde på i morgen 🙂

Resten af dagen gik jeg med en spænding i maven på hvad jeg mon skulle lave inde i det her firma. Vi tog over på Hong kong Islands. Her besøgte vi en skøn by der hedder Stanley. Taxa turen i sig selv var som at være med i Fast and Furious (TOKYO DRIFT!) når der kom et parkeringshus tog han en billet, drønede igennem hele parkeringshuset og ud på den anden side hvor han stak billetten i. Deres taxa’er og busser kører bare helt absurt vildt, det er nok også derfor der er seler i! I Stanley var det nærmest kun europæere der sad hele vejen op af promenaden på forskellige restauranter og barer. Vi gik på en lille fransk restaurant hvor man kunne få Croque Monsieur. Så nu følte jeg mig lidt afslappet! Væk fra alt støj, og kaos af mennesker – selvom jeg kun har været her så kort tid, kan jeg godt mærke det er ret meget hele tiden at være omgivet af så mange mennesker uanset hvor du går hen. Herfra tog vi en bus langs vandet tilbage til Hong Kong Island. Bare busturen i sig selv var fantastisk smuk langs vandet. Vi kom tilbage til byen og tog en lang tur til natte markederne(elsker de her markeder!!) og fik købt en masse mærkelige ting! Det jo helt vildt hvad du kan få for pengene! Jeg købte de fedeste hørerbøffer for 35kr, en selfie-stav til min backpacker tur for kun 5kr! m.m Vi tog en taxa tilbage på Marco Polo Hotel. Jeg har simpelthen ikke kunne stoppe med at grine de sidste par dage hver gang vi har taget taxa. Jeg har en morfar der sagtens kan snakke engelsk, men bare udtaler ordne på en anden måde.. nogengange, plus han synes det lyder bedst hvis han også bruger dansk samtidig (han har set alt for meget the nattergale med min mormor :=) ) HVER ENESTE gang når vi er ved at stige ud, hører jeg min morfar sige “ can i please have the RISIVEN!” Der er ikke EN taxa mand der endnu har forstået hvad en risiven er, men det gør altid min taxa tur til en fantastisk afslutning bare sidde og se to mænd på skift sige risiven? morfar: ” ja ja du ved, you know risiven. “ taxa :” risiven????” det ender dog altid med at han får den, når han tilsidst tænker “ hold da op, de ved virkelig ikke engang hvad en bon er” og peger desperat på den!! 😀 Efter et dejligt grin fra taxaen, mødte vi to australiere(omkring 80 år) som vi faldt i snak med. Som sagde en top fed sætning : “ohh… we are just two top ages backpackeres :D” som kun australiere kan side det med den skønne accent ! De var simpelthen så seje, og kunne godt give dem hive five for det liv de lever i den alder, det er godt nok sejt!

Om aften var vi nede for at se lysshow på promenaden , hvor du kigger over på Hong Kong Island. Hver eneste aften kl. 8 er der et lysshow på bygningerne. Det er simpelthen så smukt! som i kan se på billedet neden under. Det er noget man aldrig bliver træt af at kigge på. Til gengæld har jeg aldrig set så mange mennesker samlet et sted. Plus de havde ALLE deres skide selfie-stang med haha.

10721185_10152382483066361_5622868_n 10735759_10152382483021361_2029604900_n

I dag har jeg min første arbejdsdag hos Alex. Jeg tog over i “indkøbscenter bygningen” over til elevatoren og op på kontoret. Han fortalte mig at han havde et møde jeg lige kunne deltage i. Der kom et møde fra New York som var en der hjalp med et globalt projekt de havde gang i. Alex introdurer mig straks til Ian fra New York???? Jeg undrer mig og holder mig lidt i baggrunden. Med det samme siger de begge til mig at de har en pogrammør siddende i Kina som laver en hjemmeside til dem, men de er ikke tilfredse. Hvis de lige viser mig rettelserne kunne jeg jo lige lave hjemmesiden om. Jeg når ingen gang at reagerer inden Ian fra New York trykker min hånd og takker på livet løs for at jeg vil hjælpe. Jeg står med åben mund og tænker “ moffe, jeg tror vist lige du fik overdrevet lidt med det computernørd jeg var” Alex sætter mig hurtigt til rette i stolen og jeg begynder langsomt at forklarer at jeg altså nok ikke lige kan lave en hjemmeside og sende den ud til firmaerne i USA, Kina osv. Det tager han som om jeg er alt alt for beskeden. Telefonen ringer og receptionisten råber det er til mig på linje 4. Til mig?? Linje 4?? HVAD 😀 ?? Jeg trykker 4 og løfter røret. “ Hi, it’s Michael! so nice that you are joyning me to help me with the homesite. What can you do? Design? Program? all the codes? Anyway i look forward to see what skills you have” Ja hvad skulle jeg gøre? grine eller græde.. det var virkelig sjovt i sekundet men bagefter tænkte jeg – nu tror de alle at der sidder en totalt sej europæisk programør og laver det vilde shit til dem. Lige pludselig modtog jeg en masse mails fra New York, Kina og et tredje sted med spørgsmål til hvad vi skulle lave om, og hvilke koder der skulle bruges forskellige steder. Jeg synes simpelthen det var så pinligt, og kunne ikke lide at sige noget. Nu var de jo lige alle sammen så glade. Så nu har jeg kastet mig ud i projektet, og jeg takker Google og translate lige pt! Ønsk mig held og lykke!

4 thoughts on “Første arbejdsdag

 1. Nej, nej, nej…. Omg!! Held og lykke, knæk og bræk 🙂 Du får brug for det! Ej tør slet ikke tænke på, hvor ubehageligt det må være at få så meget ansvar og i bund og grund ikke vide en skid om det. Men du må da sige et eller andet søde pige… Det duer jo ikke du sidder og laver noget du ikke har styr på og kan komme til at lave noget bæ. Men held og lykke igen!!!

  Liked by 1 person

   1. Hej Sofia,
    Jeg kommer til Hongkong 13-15 november. Skal bo på InterContinental Hongkong Hotel med værelse ud mig Hongkong Island. Hvis der er noget jeg skal tage med til dig, så sig endelig til.
    Knus
    Tommy

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s